رهبری امروز بیان داشتند:
«من خواهشم این است و مطالبهام این است از دستگاههای مسئول که جبران کنند، مواردی که یک گزارشی داده شده و خلاف واقع بوده، مربوط به فرزند کسی، مربوط به خانوادهی کسی، این را ــ بعد هم معلوم شد که خلاف واقع است ــ این را جبران کنند و اعادهی حیثیّت کنند»
درخصوص این بخش از صحبت ایشان، موارد ذیل قابل توجه است:
1_اگر غلط بودن گزارش مورد اشاره، قبل از تصمیم شورای نگهبان برای احراز صلاحیت ها، برای آن شورا روشن شده باشد، قاعدتا مبنای شورای نگهبان قرار نگرفته و نیازی به دستور رهبری برای جبران نبود چرا که آن شورا استنادی به آن گزارش نکرده و قصوری نداشته که نیاز به جبران باشد.
2_ اگر گزارش مزبور فارغ از غلط و یا درست بودن، مبنای شورای نگهبان نبوده باشد نیز نیازی به دستور رهبری برای اعاده حیثیت نبود، چرا که قضیه سالبه به انتفای موضوع بوده و آن گزارش مبنایی برای عدم احراز صلاحیت نبوده است و صلاحیت کاندیدای مورد نظر بر مبنای سایر گزارشات احراز نشده است و اعاده حیثیت توسط شورا بی معناست و هیچ قصور و تقصیری متوجه آن شورا نیست.
3_ لذا تنها حالتی که دستور رهبری را منطقا توجیه می کند آن است که گزارش غلط، مبنای تصمیم گیری آن شورا واقع شده و بعد از اعلام تایید صلاحیت ها مشخص شده است که آن گزارش صحیح نیست. توییت صادق آملی درخصوص گزارش های غلط نیز موید همین معناست.
اما برخی مدعی شدند که شوای نگهبان مخاطب رهبری نبوده است که این قضیه با صدور بیانیه این شورا بعد از صحبت های ایشان بی معنا شد، ضمن آنکه وفق موارد 3 گانه فوق صرفا شورای نگهبان می توانست مخاطب رهبری باشد.
اما شورای نگهبان در جواب این دستور رهبری چه گفت:
در بخشی از بیانیه این شورا آمده است:
«با عنایت به اینکه در بررسیها مجموعهای از موضوعات، مستندات و مدارک مورد ارزیابی قرار گرفته و برخی گزارشهای نادرست در نظریه نهایی شورای نگهبان موثر نبوده است، از گمانهزنی و استناد به امور غیرواقعی و نادرست اجتناب نمایند.»
بنابر ادعای این شورا، گزارش های نادرست اساسا در نظر شورا تاثیری نداشته و این شورا بدون توجه به گزارش مزبور تصمیم گرفته است، این ادعا نه تنها در تقابل کامل با صحبت رهبری است که خواستار جبران دستگاه مسوول( یعنی شورای نگهبان) شده است بلکه مفروضات صحبت ایشان را رد می کند و عملا تعریضی است به نظر ایشان. چرا که همانطور که ذکر شد اگر این گزارش غلط در تصمیم شورا موثر نبوده است صحبت رهبری فاقد توجیه شده و روشن نیست ایشان به چه دلیل خواستار جبران این موضوع توسط شورای نگهبان شده است؟
در پایان باید گفت قطعا منظور رهبری نصیحت کردن رسانه ها توسط شورای نگهبان نبوده لذا به نظر می رسد قضیه خاتمه نیافته و احتمال این وجود دارد که این بیانیه شورای نگهبان پایان ماجرا نباشد.
منبع خبر : اصلاحات پرس