در سومین جلسه کمیسیون نامگذاری هفت تصمیم جدید برای اسامی معابر شهری در نظر گرفته شد که در مورد اول پیشنهاد تغییر نام خیابان فرجام حد فاصل بزرگراه شهید باقری و بزرگراه امام علی (ع) در منطقه 4 به نام شهید ابومهدی المهندس ارائه شد و مورد تأیید کمیسیون قرار گرفت. همچنین پیشنهاد میشود تا خیابان نوشیروان تغییر نام داده و به اسم شهید محمود شهبازی از فرماندهان لشکر 27 تغییر نام یابد. در ادامه این دستور جلسه سوده نجفی عضو هیئترئیسه شورای شهر تهران با بیان اینکه مخالف تغییر نام خیابانهای بزرگ است، گفت: خیابانهای بزرگی مثل فرجام نباید تغییر نام پیدا کنند.
علیرضا نادعلیشهرستانکی هم در موافقت این پیشنهاد گفت: فرجام به نوعی نامی خنثی است با این وجود تصمیمگیری شد تا نام فرجام در داخل پرانتز حفظ شود تا مردم اگر خواستند از این نام استفاده کنند، دچار مشکل نشوند. وی ادامه داد: درمورد تغییر نام نوشیروان نیز باید توضیح داد که ما در جمهوری اسلامی سیاستهای رسمی داریم. یا انقلاب کردیم یا خیر. انقلاب اسلامی سال 57 ضدیت با سلطنت 2500ساله داشت یعنی ما غیر از پادشاهی حضرت سلیمان و حضرت داود هیچ پادشاهی را به رسمیت نمیشناسیم. هماکنون چند کوچه در اطراف دفتر مقام معظم رهبری به اسم پادشاهان است. اینکه ما اسم شهید را روی این کوچهها بگذاریم منافاتی ندارد.
همچنین ناصر امانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران درخصوص نامگذاریهای صورتگرفته، گفت: باید چارچوبی را برای نامگذاریها مشخص کنیم و در جلسهای کمیسیون فرهنگی-اجتماعی به شرح آن بپردازد. وی در ادامه در پاسخ به سخنان نادعلی بیان کرد: ما انقلاب کردیم و رژیم سلطنتی را برانداختیم. قرار بود اخلاق سلطنتی نداشته باشیم، ظلم نکنیم، مردمداری کنیم، فساد نباشد، استقلال باشد و وادادگی به بیگانگان صورت نگیرد که خوشبختانه در بخش اعظمی جمهوری اسلامی در این خصوص موفق بود اما قرار نیست آثار تاریخی تمدنی خودمان را محو کنیم. بالاخره اینها جزئی از تاریخ ایران هستند. امانی ادامه داد: تاریخ ایران را نمیتوان نادیده گرفت و آن را حذف کرد. درمورد خیابان فرجام این نام تاریخی و ایرانی است که سالها در آن منطقه استفاده میشود. ما میتوانیم از معابر جدید و خیلی جانیفتاده جهت نامگذاری استفاده کنیم و در نامگذاری به شاخصههایی همچون ایرانی، اسلامی، انقلابی و فرهنگ تمدنی توجه داشته باشیم.
منبع خبر : روزنامه شرق