"علیرضا زاکانی، شهردار تهران" شاید همین نیمبند پر از سوال و ابهام باشد. اینکه فردی با خصوصیت زاکانی به عنوان شهردار پایتخت ایران انتخاب شود، نیاز به چندین سطر و بند انتقاد و اعتراض دارد. اعتراضهایی که نه از جهت حزبی و سیاسی بلکه از جهت تخصص مدیریت شهری کاملا بجا است.اما به هرحال کاندیدای معروف به "پوششی رئیسی" با رای اعضای شورای شهر تهران به عنوان شهردار تهران انتخاب شد.
شاید هرکسی با اندکی جستجو در رفتارها و اظهارات زاکانی در گذشته میتوانست نوع مدیریت او در شهرداری را پیشبینی کند. عقاید و نقطه نظرات زاکانی نمونه بارز یک فرد تندروی سیاسی بود. رفتاری که فقط کمی از آن را در مناظرات انتخاباتی برای پوشش ابراهیم رئیسی به کار برد.
چند ماه از مدیریت زاکانی بر شهر تهران میگذرد و شهر دقیقا در مدار آقای زاکانی میچرخد. نمونه آن را میتوان از انتصابات و طرحهای او در شهرداری و یا حتی بنرها و بیلبوردهای سطح شهر تهران دید. تهران این روزها دقیقا رنگ و بوی زاکانی را میدهد. شهری با چهره انقلابی و مذهبی اما با چاشنی تندروی.
انتصابات عجیب و غیرتخصصی زاکانی یک بخشی از مدیریت پراز ایراد اوست. شهرداری در دوره او شاهد یک دگرگونی اتوبوسی از افراد غیرمتخصص است که حتی صدای شهردار سابق تهران را درآورده است.
اما نکته جالب از شروع مدیریت زاکانی در تهران، توجه ویژه و عجیب او به بهشت زهرا است. او بارها و با ارائه طرحهای پر سر و صدا علاقه ویژه خود به بهشت زهرا را نشان داده است.
زاکانی معتقد است که باید بهشت زهرا به قطب فرهنگی کشور تبدیل شود و از طرحهای فراوان شهرداری برای تحقق این امر خبر داده است. او حتی تور "بهشت گردی" را برای دانش آموزان پیشنهاد داد. زاکانی دلیل این طرح را انتقال ارزشها به دانش آموزان و نسل جدید میداند.
اینکه شهردار تهران تنها راه انتقال ارزش به دانشآموزان را گردش در بهشت زهرا میداند، برگرفته از همان خوی تندروی اوست. زاکانی همه چیز را از جهت تند آن میبیند.شاید راههای زیادی بر تحقق هدف زاکانی وجود داشته باشد اما اینکه شخصی با جایگاه او این چنین طرحی دارد، نشان میدهد که او هنوز جایگاه مدیریت شهری را درک نکرده است.
او چند روز پیش نیز از طرح جدید خود برای بهشت زهرا رونمایی کرد و گفت که بهشت زهرا را بعد از 50 سال 24 ساعته کرده است. تو گویی که تمام مشکل مردم تهران ساعت کاری بهشت زهرا بوده که زاکانی با فتح این قله دست نیافتنی دل مردم را شاد کرده است.
طرح های زاکانی برای بهشت زهرا قطعا ادامه دار خواهد بود. هیچ بعید نیست شهرداری که طرح جداسازی پارکها با هدف و توجیه "تامین نیاز و راحتی مادران" اجرا میکند، با همین ایده به سراغ بهشت زهرا بیآید و طرح "زنانه مردانه کردن بهشت زهرا" را نیز مطرح کند.
شخصی به طنز نوشته بود که انگار زاکانی آمده تا تمام مشکلات سر راه مرگ ما را برطرف کند و احتمال دارد به زودی طرح کفن و قبر مجانی را نیز ارائه بدهد.
این روزها شاید نگرانی بابت سرنوشت شهر بعد از مدیریت زاکانی نگرانی بجایی باشد. اداره تهران با تفکرات زاکانی و همفکران او قطعا جای نگرانی دارد. چون راهی که زاکانی میرود حتی به ترکستان هم نیست...
منبع خبر : اصلاحات پرس